021.43.40.300 0752.149.816 Programari online

Aparat dentar

aparat dentar - confortdent.ro

PROMO:
Plata în rate pentru  aparate dentare fixe
Programeaza o Consultatie
 1. *
 2. *
 3. *
 

cforms contact form by delicious:days

 In Cabinetul stomatologic ConfortDent Bucuresti ortodontia si ortopedia dento-faciala isi gaseste un loc distinct intre specialitatile medicale. Prin metode ortodontice se trateaza atât probleme dentare cât si osoase, pentru a reda frumusetea si functionalitatea danturii dumneavoastra.

 

Tratamentul ortodontic

Tratamentul ortodontic este recomandat celor care isi doresc îmbunatatirea aspectului general al fetei. Acesta contribuie la pastrarea sanatatii dintilor si a gingiilor, precum si la functionarea corecta a aparatului masticator.

 

Când te adresezi medicului ortodont?

Medicul ortodont trebuie consultat atunci când se observa una din urmatoarele probleme:

 • Dinti înclinati spre înafara
 • Dinti înghesuiti
 • Dinti asimetrici
 • Muscatura nu e buna
 • Sunt prezente probleme logopedice

 

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare variaza în functie de criterii medicale sau estetice. Dupa modul de fixare, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile.

Aparate dentare COMPLET INVIZIBILE

Fie ca alegeti gutierele INVISALIGN sau aparatul lingual WIN tot ce se va vedea este zambetul perfect!

In Centrul nostru beneficiati de tratament ortodontic Invisalign:

 • cele mai confortabile si precise gutiere aligner din lume!
 • total transparente
 • personalizate fiecarui caz in parte!

Pentru discretie totala va propunem tehnica WIN- aparatul dentar lingual :

 • total invizibil din exterior,
 • realizat computerizat in Germania pe forma dintilor dvs
 • precis si eficient in oricare caz clinic.

 

 

 

Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil este indicat în special copiilor si ofera rezultate foarte stabile deoarece corecteaza din timp cresterea gresita a maxilarelor. Pentru realizarea acestuia este necesara o amprenta dentara (se face “pe masura” copilului). Aceasta e trimisa apoi tehnicianului dentar care realizeaza aparatul dentar mobil dintr-un material asemanator plasticului (acrilat) si crosete metalice.

Exemple aparate dentare mobile

Tratamentul cu aparate mobile dureaza in medie intre 1 si 2 ani, insa cazurile complicate necesita supraveghere mai mult timp. In general, purtarea aparatului dentar mobil este suficienta pentru a putea corecta problema ce se doreste remediata, insa exista cazuri in care acest aparat se poarta inaintea unui aparat dentar fix. Chiar si in aceste cazuri, beneficiile aparatului mobil sunt foarte mari, de multe ori traducandu-se in rezultate mai rapide si stabile in timp.
Trebuie sa stiti ca aproape toate aparatele mobile “se activeaza” de catre parinti prin invartirea unui surub cu o cheita, operatiune pe care toti adultii o realizeaza fara dificultate. Medicul ortodont este cel care va va demonstra in cabinet si numai el decide intervalul la care trebuie invartit surubul.

 

De ce sa purtam aparatul mobil?

     Dr specialist Cristina Datcu din cabinetul stomatologic din Bucuresti va prezinta principalele avantaje :

 • este singurul care influenteaza cresterea maxilarelor in perioada copilariei astfel incat rezulatatele in timp raman stabile;
 • corecteaza inghesuirile dentare (“dinti incalecati”);
 • nu dau dureri la nivelul oaselor sau dintilor, copilul simtind doar o tensiune mica pe durata activarilor;
 • pret redus;

Dezavantajul este reprezentat de necesitatea colaborarii copilului in purtarea lui, altfel rezultatele sunt nule. Micutul pacient trebuie invatat ca desi il poate da jos pentru igienizare si uneori atunci cand mananca, mentinerea aparatului in cavitatea bucala este obligatorie.

 

Aparatele functionale

Copilul dumneavoastra inca isi suge degetul sau isi roade unghiile si nu reusiti sa il dezvatati?

Toate ticurile in care sunt implicati dintii si cavitatea bucala determina modificari asupra acestora care pot fi remediate eficient si in scurt timp prin purtarea aparatelor functionale. Acestea sunt fabricate pe masura fiecaruia (in urma unor amprente) din materiale asemanatoare plasticului si sunt viu-colorate pentru a atrage micii pacienti sa le poarte.

Trebuie sa stiti ca aparatele functionale pot fi atat fixe cat si mobile, si pot remodela cresterea osoasa astfel incat dintii se vor alinia mult mai usor. De asemenea, pe langa deconditionarea obiceiului, rezultatele sunt stabile in timp, astfel incat aparatele functionale sunt o optiune eficienta in perioada de crestere a copiilor. Pentru preturile practicate de cabinetul nostru din Militari la aparatul dentar mobil vizitati sectiunea “Preturi” (Ortodontie si ortopedie).


Aparate dentare fixe

Aparatele dentare METALICE
Sunt aparatele dentare cele mai raspandite in intreaga lume si totodata cel mai des purtate, mai ales in randul adolescentilor. Sunt realizate din aliaje de otel inoxidabil care de-a lungul timpului si-au dovedit rezistenta si eficacitatea crescute.

Aparatul dentar este alcatuit din breketi, arc metalic si module (elastice care tin arcul fixat in breket). Ceea ce ii ofera unicitate este posibilitatea de a schimba la fiecare control culoarea modulelor, acest lucru determinand un aspect vesel si personalizat al aparatului.

 

Aparatele dentare CERAMICE

Aparatele dentare ceramice au aparut datorita cerintelor estetice tot mai crescute in cadrul ortodontiei. Breketii sunt dintr-un tip special de ceramica, iar arcul poate fi total alb sau de culoare argintie, in functie de indicatiile medicului ortodont.

Eficienta acestor aparate este asemanatoare cu a celor metalice, iar estetica este mult imbunatatita de aceea le recomandam in special adultilor.

 

Aparatele dentare din SAFIR

Sunt cele mai fizionomice aparate dentare fixe datorita transparentei deosebite a breketilor. Astfel, oricare din nuantele pe care le poate lua culoarea dintilor, aparatul va ramane aproape invizibil.

Pe langa estetica deosebita, calitatea ceramicii este una superioara, astfel incat rezistenta lor este asemanatoare cu a celor metalici. Impreuna cu arcurile albe si elasticele transparente fac din acest tip de aparat unul atat fizionomic cat si rezistent. Sunt indicate atat tinerilor cat si adultilor, unde se doreste vizibilitatea cat mai mica a tratamentului ortodontic.

Aparat dentar - modele
Aparat dentar safir

 

 

 

 

 

Medicul ortodont poate evalua si recomanda în cadrul unei examinari complete, cea mai buna solutie pentru dinti drepti si sanatosi. Pentru preturile practicate de cabinetul nostru din Militari la aparatul dentar fix vizitati sectiunea “Preturi” (Ortodontie si ortopedie)

Programeaza-te acum pentru o consultatie în cadrul cabinetului stomatologic ConfortDent din Militari, la specialistul nostru, Dr. Cristina Datcu


Cabinet stomatologic Militari
Bd. Iuliu Maniu, nr 182
bl G1, et 1, ap3
021.43.40.300
0752.149.816
Luni-Vineri 09.00-20.00
Sambata 09.00-13.00
office@confortdent.ro
Programari online »