021.43.40.300 0752.149.816 Programari online

Implant dentar

Confortdent implant dentarImplantul dentar este o piesa din titan sau din alte materiale (zirconiu), care are forma unui surub si inlocuieste radacina unui dinte natural lipsa. Interventia de introducere a implantului se face sub anestezie locala si dureaza intre 45 si 60 de minute, daca e vorba de un singur implant. Dupa inserare, implantul are nevoie de o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni pentru a se integra complet si armonios in os. Fiindca el nu e altceva decat o radacina artificiala, implantului dentar i se va atasa o coroana dentara, la finalul perioadei recomandate de integrare osoasa. Acest lucru presupune inca 2-3 sedinte la medicul implantolog. Acum  aveti un dinte nou.

 

Chirurgie actuala cu membrane A- prf

Plasma A- PRF ( Advenced Platelet Rich Fibrin) obtinuta prin centrifugarea sangelui prelevat de la dvs contine conține o concentrație mare de trombocite si factori de creștere esentiali in procesele de osteogeneză (generarea de os nou). In centrul nostru veti beneficia astfel de avantajele acestei tehnologi in interventiile de :

 

  • inserare de implanturi dentare
  • aditie osoasa
  • operatie de sinus lifting
  • extractie dentara
  • eliminarea pungilor parodontale prin operatia cu lambou

 

Tehnici chirurgicale minim -invazive cu LASER !

Laser-ul dentar Lite-Medics este un aparat complex, eficient intr-o gama larga de proceduri dentare :

 

  • Terapia durerii – prin proceduri minim-invazive si reducerea edemului post – interventional
  • Chirurgia pungilor parodontale- curata si sterilizeaza tesuturile
  • Gingivectomii si frenectomii- fara sangerare

 

De ce sa-mi pun implant?

Model implant dentarNimanui nu-i plac spatiile goale create in urma caderii sau extragerii dintilor. Aplicarea implantului dentar si a coroanei dentare va va reda nu numai zambetul curat, ci si increderea in dumneavoastra.

 

Interventia doare?

Datorita anesteziei, plasarea implantului dentar in os nu este dureroasa, tot ce urmeaza sa simtiti este prezenta firelor de sutura.  Dupa expirarea efectului anesteziei ar putea aparea o durere usoara, insa ea poate fi inlaturata cu unul din analgezicele recomandate de medicul implantolog.

 

Oricine isi poate pune implant dentar?

modele implante dentareIn general, orice persoana care acuza lipsa unor dinti poate urma un tratament de aplicare a implantului dentar. Interventia nu e recomandata, insa, persoanelor sub varsta de 18 ani, din cauza oaselor mandibulare si ale maxilarului aflate in continua crestere. Sanatatea este, insa factorul esential in realizarea acestei alegeri. Pacientii care sufera de diabet zaharat, de anumite afectiuni ale sangelui sau de anumite boli cronice nu pot beneficia de acest tip de tratament. Specialistii cabinetului nostru din Militari vor stabili daca sunteti pregatiti pentru implantul dentar, in urma unei evaluari atente a starii de sanatate.

 Imagine implant dentar

Ce mai trebuie sa stiu inainte de implant?

In urma analizei imaginilor computer tomograf, medicul va poate indica o interventie de adictie osoasa sau una de “sinus lift”, pentru stabilitatea implantului dentar. In urma extractiilor vechi, osul se micsoreaza (se resoarbe), fiind necesara adaugarea de os pentru buna integrare a implantului. De asemenea, la arcada superioara, sinusul maxilar poate sa ocupe locul lasat liber de radacina dintelui scos. In acest caz, medicul va va indica operatia de “sinus lift” (ridicarea membranei sinusului maxilar), recastigand astfel spatiul necesar punerii implantului.

 

Cat dureaza pana voi avea un implant?

Fiecare caz e particular, astfel incat consultatia inaintea efectuarii interventiei este absolut obligatorie. Medicul implantolog va solicita pacientului date despre starea sa generala de sanatate, pentru a stabili daca acesta poate fi un candidat pentru implant. Pacientul e programat ulterior pentru interventie, care dureaza intre 45 si 60 de minute. Dupa aplicarea implantului urmeaza o perioada necesara integrarii oasoase a acestuia, care variaza intre 4 si 6 luni. In acest interval, pacientul se va prezenta la un control postimplant, stabilit la indicatia medicului. Dupa integrarea osoasa, radacina va primi o coroana, tratamentul acesteia fiind distinct, necesitand inca trei sedinte.

 

La ce sa fiu atent dupa aplicare?

Dupa implant, recomandam o igiena orala corespunzatoare. La cea mai grea incercare vor fi supusi insa fumatorii inraiti. Ei trebuie sa renunte la fumat dupa introducerea implantului, intrucat tutunul reduce considerabil durata de viata a acestuia. Lipsa unei igiene orale si fumatul pot duce la periimplantita, cea mai intalnita complicatie postoperatorie, care se manifesta prin inflamare si continua cu infectarea mucoasei si osului din jurul implantului.

 

Ce implant sa-mi pun?

Cele mai intalnite implante dentare sunt cele confectionate din titan. Acestea sunt recunoscute pentru durata lor de viata, factor care e insa influentat de respectarea unei igiene adecvate si de controale efectuate regulat la medicul stomatolog (cel putin de doua ori pe an). In cabinetul nostru din Militari Bucuresti folosim implante dentare realizate de cei mai renumiti producatori din acest domeniu: Bredent, Nobel Biocare, Bio Horizons. Pentru preturi practicate la implante dentare in cabinetul nostru din Militari va rugam consultati sectiunea “Preturi” (Chirurgie si implantologie).

 

Cum ma programez pentru implant?

Programeaza-te acum pentru o consultatie in cadrul cabinetului stomatologic ConfortDent din Militari, la medicul stomatolog, completand formularul aici!

Cabinet stomatologic Militari
Bd. Iuliu Maniu, nr 182
bl G1, et 1, ap3
021.43.40.300
0752.149.816
Luni-Vineri 09.00-20.00
Sambata 09.00-13.00
office@confortdent.ro
Programari online »