021.43.40.300 0752.149.816 Programari online

Protetica dentara

Tratamente dentare 3D !

Tehnologia inovativa a Microscopului dentar acum in tratamentele dumneavoastra !

 

  • Tratamente endodontice precise si durabile
  • Obturatii dentare verificate… la milimetru
  • Slefuire dentara cu acuratete pentru coroane
  • Adaptarea gingivala a implantelor riguros verificata

 

Daca un lucru merita facut, atunci merita facut bine. Acest dicton se potriveste foarte bine pentru a descrie munca medicilor dentisti din cabinetul nostru stomatologic pentru reconstituirea unui dinte distrus de carii ori fracturat din varii motive.

Pentru redarea formei naturale a dintilor se folosesc coroanele dentare,  solutie actuala aflata la indemana pacientilor care vor sa-si refaca dintii deteriorati. Coroanele dentare sunt invelisuri ce redau forma si culoarea dintilor naturali, realizate din diverse materiale, si care preiau functiunile dintilor permanenti.

 

Cand folosim coroanele dentare?

In general, dintii afectati de carii in proportie mai mare de 50% trebuie protejati  prin adaugarea unei coronare. Multi pacienti se prezinta la stomatolog mult prea tarziu, cand dintii lor prezinta leziuni carioase extine, astfel incat obturatiile si incrustatiile sunt metode de tratament care nu mai confera rezistenta dintelui.

 

Dintii fracturati care nu pot fi refacuti cu ajutorul materialelor compozite pot fi reconstituiti cu aceste coroane dentare.

 

Pacientii care obisnuiesc sa-si scrasneasca dintii ori cei care au o dentitie suspusa unei eroziuni agresive, pot avea probleme serioase cu deterioararea danturii. In acest caz, coroanele dentare sunt o solutie perfecta pentru restaurarea dintilor afectati.

 

In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti veti fi indrumati de specialistii nostri spre un astfel de tratament atunci cand acesta se impune.

 

Ce coroane dentare aleg?

In functie de materialele din care sunt realizate, coroanele dentare pot fi metalice, din portelan pe suport din metal ori zirconiu, sau doar din portelan.

 

Coroanele din portelan pe suport de zirconiu

 Coroanele din portelan pe suport de zirconiu Sunt recunoscute pentru estetica lor desavarsita  si  usurinta in purtare, pacientii din intreaga lume recunoscand efectul lor de “dinte natural”. Sunt cele mai utilizate pe plan mondial la ora actuala in zona frontala, tehnologia de care este nevoie in realizarea lor crescandu-le insa pretul.

 

In cabinetul stomatologic ConfortDent veti avea parte de aceste  solutii moderne la preturi accesibile, cat si de garantia calitatii materialelor folosite


Atentie la produsele ieftine! Unii producatori scad continutul in oxid de zirconiu pentru a rezulta coroane ieftine, dar cu o stabilitate insuficienta si care nu rezista in timp!

 

Coroanele dentare integral ceramice

 Coroanele dentare integral metaliceAspectul lor este asemanator celor enumerate anterior, insa rezistenta lor la spargere este mai mica. De aceea, ele se folosesc pentru refacerea coroanelor unor dinti frontali sau in punti de cel mult trei dinti.

 

 

 

Coroanele dentare din portelan pe metal

Coroanele din portelan pe schelet metalic sunt larg folosite la ora actuala in special in zonele laterale.

Avantajele acestor coroane sunt ca ele sunt rezistente in timp si pot fi lucrate pe aceeasi culoare a dintilor naturali. Dezavantajul lor e legat de faptul ca, in timp, gingia se poate retrage, iar singura parte metalica ce initial intra sub gingie, poate deveni vizibila. Acest lucru le contraindica in zonele frontale, aici fiind inlocuite de cele pe suport de zirconiu. 

 

Coroanele dentare din metal

coroane dentare metaliceCuloarea lor inchisa face ca aceste coroane sa fie aplicate, de regula, in zonele laterale ale danturii, in zonele putin vizibile. Pacientii le prefera fiindca aplicarea lor este mai ieftina. Foarte putini stomatologi le mai recomanda fiindca ele contrasteaza puternic cu nuanta alba a dintilor.

 

In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti realizam lucrari protetice total fizionomice ceramic (portelan) pe bont dentar sau implant, reconstituiri corono-radiculare (pivoti) din fibra de sticla, fatete ceramice si proteze totale sau partiale, cu ancorare pe lucrari fixe sau pe implante dentare.

 

Pentru tarifele practicate de cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti la coroanele dentare, accesati sectiunea “Preturi” (Protetica dentara) din meniul principal.


Cum se aplica o coroana dentara?

Aplicare coroane dentareProcedura de restaurare coronara se face sub anestezie locala, deci, nu va temeti: nu o sa simtiti nici o durere!

 

Cu ajutorul frezelor, medicul stomatolog va indeparta portiunea deteriorata a dintelui pentru a face loc noii coroane. Ceea ce ramane dupa actiunea frezelor poarta denumirea de “bont dentar”.

 

Dupa curatarea dintelui, medicul va realiza o amprenta a acestuia pe care o va trimite la laboratorul tehnicianului dentar. Aici coroana dentara va capata forma, datorita amprentei dentare de mai devreme, dar si culoarea potrivita danturii fiecarui pacient in parte.

Coroana dentara nu va fi niciodata mai alba ori mai galbena decat dintii cu care se invecineaza, intrucat acest lucru ar da un aspect inestetic intregii guri. Pana la realizarea ei, pacientului i se va aplica o coroana temporara din material acrilic, daca e necesar.

 

La urmatoarea vizita la cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti, pacientul va primi coroana definitiva, care va fi cimentata cu un adeziv special, rezistent. Dupa aplicare, coroana dentara va indeplini aceleasi functiuni ca orice dinte natural sanatos, astfel incat veti putea manca pe ea.

 

Daca obisnuiati sa spargeti nuci ori sa desfaceti capacele sticlelor de racoritoate cu dintii, ei bine, e bine de stiut ca trebuie sa renuntati la acest obicei. Niciun dinte, fie el natural sau refacut prin coronare, nu va rezista la nesfarsit la astfel de socuri.

 

La ce sa am grija dupa aplicarea coroanei dentare?

Cel mai important factor pentru prelungirea vietii coroanelor dentare este adoptarea unei igiene orale corespunzatoare, dar si respectarea intervalelor de control indicate de medic.

 Dintii si gingiile trebuie curatate cu atentie pentru evitatea producerii cariilor si a afectiunilor gingivale.

Dupa aplicarea unei coroane dentare (in special a uneia ceramice) trebuie sa renuntati la obiceiul de a sparge lucruri sau alimente tari cu dintii.

De asemenea, pentru protejarea coroanei, evitati muscarea unghiilor si scrasnirea dintilor. Pacientii care isi inclesteaza dintii in mod inconstient (in timpul somnului) au la dispozitie niste dispozitive speciale, gutierele, care pot fi purtate in timpul noptii.

 

La cabinetul stomatologic ConfortDent Militari, toate controalele in intervalul indicat de medicul dentist sunt GRATUITE!

Cabinet stomatologic Militari
Bd. Iuliu Maniu, nr 182
bl G1, et 1, ap3
021.43.40.300
0752.149.816
Luni-Vineri 09.00-20.00
Sambata 09.00-13.00
office@confortdent.ro
Programari online »