021.43.40.300 0752.149.816 Programari online

Stomatologie adulti

Regimul alimentar, tutunul, cafeaua si bauturile de toate felurile supun dintii dumneavoastra la un atac constant. Inca de la infiintare, cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti si-a propus sa asigure tratament de specialitate pentru toate problemele dentare ale adultilor. Cele mai intalnite afectiuni intalnite la adulti sunt cariile dentare. Ele sunt datorate bacteriilor care distrug rand pe rand straturile dintilor, ducand la infectia nervului dentar, durere si, in final, la pierderea acestora.

In functie gravitatea distructiei dentare, tratamentul cariei se poate realiza prin: plomba dentara (obturatia coronara), insotita sau nu de tratament de canal (endodontic).

Plombele dentare

Plombele dentare (obturatiile coronare)  sunt acele materiale care inlocuiesc straturile dentare dure  afectate in urma cariilor. Cu cat tratamentul este mai precoce, cu atat mai putin tesut dentar infectat trebuie indepartat, astfel incat plomba dentara este mai restransa.

In cabinetul nostru stomatologic se utilizeaza doar materiale de cea mai noua generatie, numite generic compozite.

Avantajele lor sunt multiple:

-         Protectie de lunga durata a nervului dentar

-         Adeziune chimica la straturile dentare ramase intact (posibilitatea “caderii” fiind mult diminuata)

-         Imita cu exactitate culoarea dintelui, aftel incat camufleaza existenta unui tratament dentar

Stomatologie adulti compozite Compozitele sunt alegerea medicilor din intreaga lume, care au inlocuit de multa vreme amalgamul. In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti aveti posibilitatea de a inlocui vechile plombe din amalagam, ele fiind vizibile din cauza culorii lor gri-inchis.

 

 

Nu uitati! Desi amalgamul pare dur şi rezistent in timp, el contine mercur, fapt pentru care nu mai este acceptat ca si solutie de tratament dentar.

 

Tratamentul de canal (endodontic)

Tratamentele endodontice sunt acele manopere de tratare a afectiunilor nervului dentar, atunci cand cariile ajung sa infecteze si interiorul dintelui (nervul si pulpa dentara). De cele mai multe ori, tratamentul duce  la „salvarea” de la extractie a  dintelui!

 

Reusita tratamentelor sta in performantele medicului si ale aparaturii de care dispune. De aceea, in cabinetul nostru stomatologic din Bucurseti veti gasi medici dentisti specializati in Endodontie, fiecare manopera reusita fiind rezultatul experientei acumulate in pregatirea post-universitara de trei ani.

 

In ajutorul medicului vine, insa, si aparatura performanta utilizata. Apex – locatorul, radiografia digitala si micromotorul endodontic fac ca in 90% din cazurile cu afectarea  nervului, dintii sa poata fi pastrati pe arcadele dentare!

 

 In cabinetele stomatologice din Centrul ConfortDent Bucuresti tratamentul endodontic presupune:

 

- Anestezia locala, care garanteaza lipsa durerii pe intreaga durata a tratamentului. Anestezia se realizeaza cu substante al caror efect se instaleaza rapid. Procedura de infiltrare se face atratumatic, cu instrumentar foarte fin.

 

 

Stomatologie adulti - diga dentara- Aplicarea digai dentare, un sistem care duce la imposibilitatea infiltrarii lichidelor cu continut bacterian din cavitatea bucala, pe parcursul tratamentului endodontic. Cu larga utilizare in SUA, diga dentara este esentiala  pentru reusita tratamentului dintilor cu acces dificil sau a celor cu distructii mari.

 

 

- Stabilirea cu exactitate a dimensiunilor  canalelor endodontice cu ajutorul Apex - locatorului VDW.  Sistemul utilizat in cabinetul nostru stomatologic este de provenienta austriaca, precizia rezultatelor sale ducand la corectitudinea tratamentului.

 

-         Indepartarea tesuturilor bolnave din interiorul dintelui cu ajutorul acelor de canal (instrumentate manual sau rotativ) si al antisepticelor. Si in acest domeniu tehnica a evoluat.  Daca la inceputul stomatologiei se foloseau doar ace din otel, pe care medicul trebuia sa le manuiasca singur, in timp au aparut acele flexibile din Nichel – Titan, actionate manual (de medic) sau rotativ (cu ajutorul unei piese numita Micromotor endodontic).

 

In cabinetul nostru stomatologic din Bucuresti avem in dotare toate tipurile de ace endodontice, cat si  Micromotorul endodontic SYBRON ( SUA). Cu ajutorul acestuia din urma, tratamentele se termina mult mai repede si cu o eficienta crescuta. Vizita dumneavoastra la stomatolog va fi, astfel, mult mai placuta. 

 

 

-         Sigilarea interiorului dintelui cu ajutorul obturatiei de canal. La sfarsitul tratamentelor, realizarea unei bune inchideri a spatiului endodontic asigura sanatatea ulterioara a dintelui. Daca aceasta ultima manopera nu e realizata corect, dintele se poate reinfecta foarte repede. La noi, obturatiile de canal se fac fie in aceeasi sedinta in care v-ati prezentat, fie imediat dupa tratamentul cu antiseptic. Astfel, micsoram mult numarul sedintelor necesare tratarii unui dinte.

 

Fie ca sunt carii de inceput sau unele care au ajuns deja “la nerv”, medicii nostri vor reface integritatea dintelui apeland la tehnici de ultima generatie, astfel incat rezultatele sunt estetice si functionale.

 

In cabinetul stomatologic ConfortDent Bucuresti tratamentele se realizeaza:

 

  • sub anestezie locala, FARA DURERE, pentru TOATE MANOPERELE DUREROASE
  • cu materiale de obturatie COMPOZITE ( “PLOMBE ALBE”)
  • cu BIOMATERIALE pentru protectia pulpei dentare (a “nervului”)
  • impreuna cu medici specializati si aparatura de ultima generatie,

… astfel incat rezultatele sunt durabile in timp !

 

Cabinet stomatologic Militari
Bd. Iuliu Maniu, nr 182
bl G1, et 1, ap3
021.43.40.300
0752.149.816
Luni-Vineri 09.00-20.00
Sambata 09.00-13.00
office@confortdent.ro
Programari online »